Alles wat je moet weten voor de hipste tuin

Je tuin mooi houden? Of aan leuke ideëen komen voor je nieuwe tuin? Hier vind je meer informatie over wat je tuin nodig heeft, het opfleuren van je tuin met verschillende meubelen en accessoires en dé oplossing om zelfs in de winter je tuin mooi te houden. Tuininspiratie heb je nodig om erachter te komen wat je in je tuin zou willen terugzien. Van de hipste meubelen tot de levendige planten, bijvoorbeeld de wintergroene haag. Lees er hier meer over.

Houd je tuin het gehele jaar levendig

Er zijn verschillende manieren waarop je je tuin hip kunt maken. Eén van de manieren waarop je dit kunt bereiken is door groen te plaatsen in de tuin. Denk hierbij aan haagplanten. In de zomer is het meestal vrij eenvoudig planten te onderhouden en ze lang goed te houden. Het is een kwestie van genoeg zonlicht en de planten consistent voeden met water. Echter, kunnen bepaalde niet tegen de winterse kou. Hier zijn haagplanten erg geschikt voor. Je kunt de gehele jaar genieten van deze planten door de zeer dicht vertakte groeiwijze. Met haagplanten kun je verschillende kanten op. Of je nou een moderne tuin look creëren of een hippe tuin, een haagplant past hier perfect bij.

Zonder comfort geen gezelligheid

Wil je in de warme zomerdagen heerlijk in de buitenlucht zitten? Dan kun je het plaatsen van hippe tuinmeubels niet vergeten. Plaats een ruime tafel voor wanneer je vaker de gastheer of gastvrouw van gezellige tuinfeestjes. Je kunt de meubels uiteraard los kopen, maar wanneer je het in sets aanschaft, ben je in één keer klaar. Er bestaan verschillende soorten sets, namelijk: loungesets en tuinsets. De loungesets bestaan vaak uit comfortabele zit-/ ligbanken en bijpassende tuin salontafels en de tuinsets bestaan vaak uit hippe tuinstoelen en een bijpassende tafel. Wil je bij een felle zon meer schaduw creëren, haal dan een parasol erbij. Deze plaats je dan boven de zithoek, zodat je nog langer buiten kunt genieten. Om in de winter langer buiten te zitten, denk dan aan een tuinhaard.

Kortom, je tuin omtoveren naar een hippe tuin doe je door hier meer groen te plaatsen. Denk dan aan planten die het gehele jaar mooi blijven staan. Naast groen in je tuin, is comfort ook erg belangrijk. Plaats daarom een hippe tuintafel en een aantal bijpassende tuinstoelen en maak je tuin compleet met leuke tuinaccessoires.