De beste kamerplantentrends van 2022!

Wil je je interieur een update geven en wat bladmagie in je ruimte brengen? We hebben een paar van de beste kamerplantentrends voor 2022 verzameld om je te helpen kiezen! De grootste kamerplantentrends van dit jaar zullen zowel je groenspel als je stijl een boost geven, zo kun je ze mooi combineren met muurstickers bloemen. De meest populaire en trending kamerplanten van de afgelopen jaren waren de Cheese Plant (Monstera deliciosa) en de ultieme designfavoriet, de Fiddle Leaf Fig. Dit zijn nog steeds enkele van de allerbeste kamerplanten die er zijn, maar onderstaand vind je een paar opties die populair worden in 2022!

Fishbone Cactus

De Fishbone Cactus, ook bekend als de zigzagcactus, komt oorspronkelijk uit Mexico. Het was een van de meest trendy kamerplanten van 2021 en we denken dat deze leuke en gemakkelijk te verzorgen plant ook in 2022 zal blijven bestaan. Als je er goed voor zorgt, kun je genieten van geurige bloemen als beloning - nodig deze decoratieve kamerplant uit in je plantenfamilie en je zult er geen spijt van krijgen.

Philodendron Pink Pricess

Deze mooie roze plant met hartvormige bladeren is een super opvallende en ongewone variëteit, hoewel er als door de mens gemaakte hybride een flink prijskaartje aan hangt, wat ook het geval kan zijn bij plexiglas schilderijen. Mensen zijn gek op deze kamerplanten en we kunnen zien waarom. Hun kauwgomroze strepen worden veroorzaakt door een gebrek aan chlorofyl. Deze roze halvemaanvormige markeringen verschijnen niet van nature, ze worden eigenlijk veroorzaakt door een genetische mutatie.

Kentia Palm

De Kentia Palm ( Howea forsteriana ) is een kamerplant die veel mensen graag willen bemachtigen. Een plantenretailer zegt dat het online zoeken naar deze plant op zijn website dit jaar met 253% is gestegen en denkt dat het in 2022 populair zal zijn. Deze plant, afkomstig uit de Stille Zuidzee, brengt relaxte en beachy vibes in je interieur en kan groot worden en een opvallend middelpunt vormen. Het is ook vrij gemakkelijk te verzorgen, maar vergeet niet om de bladeren af te stoffen als dat nodig is.

Kalanchoë

Het team van Primrose voorspelt dat de Kalanchoë in 2022 furore zal maken, nadat ze een gigantische toename van 454% hebben gezien in het aantal zoekopdrachten ernaar op hun website. De gewone bureauplant heeft kleine kleurrijke bloemen die enkele weken meegaan en mooi, glanzend blad. Het wordt vaak cadeau gegeven in een opbergmand en is heerlijk onderhoudsarm. Vooral de Kalanchoë Pinnata springt in het oog, met veel schattige babyplantjes aan de rand van de bladeren.

Duivelsklimop

Zoals de naam al een beetje aangeeft, heeft deze vangst van een kamerplant niet veel licht nodig en zal hij dus nog steeds gedijen in donkere kamers. Hartstikke handig voor die ene ruimte in je woning waar geen raam in zit. Het lichte bladpatroon maakt dit exemplaar in 2022 tot een prachtige toevoeging aan je huis. Zet het op boekenplanken en kijk hoe het langzaam over je boeken en je interieur kruipt terwijl er nieuwe bladeren tevoorschijn komen.