De do's en don’ts als het aankomt op het inrichten van je tuin

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat het hoog tijd is om je tuin onder handen te nemen. Want op warme zomerdagen wil je uitgerust kunnen genieten van de rust in jouw tuin. Door je tuin optimaal in te richten, creëer je als het ware een extra woonkamer in de buitenlucht. Uiteraard zijn er bij het inrichten van je tuin bepaalde do’s en don’ts waar je op moet letten. In dit artikel vertellen wij je meer over de tips met betrekking tot het inrichten van je tuin. Ben jij van plan binnenkort je tuin zomerklaar te maken? Lees dan vooral verder.

Kies de juiste planten voor je tuin

Het is algemeen bekend dat planten het best bloeien in de lente en zomer. Maar dit betekent niet dat ze in de herfst en winter eruit gehaald kunnen worden. Zorg er daarom voor dat je planten uitzoekt die het gehele jaar door in je tuin kunnen staan. Door de juiste variatie in planten voorzie je je tuin ook van groen in de herfst en winter. Zo is het in elk seizoen een mooi gezicht om naar je tuin te kijken. Wanneer je planten uitzoekt die enkel in de zomer bloeien, zorgt dit voor een kale tuin in de rest van de seizoenen.

Maak een goede zitplek

Een mooie zitplek in je tuin is onmisbaar om tot rust te komen. En dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Een goedkope loungeset is bij verschillende tuincentra aan te schaffen. Denk hierbij aan een loungeset van bamboe of houten pallets.

Tuinstoelen

Bespaar vooral niet op goedkope tuinstoelen. Tuinstoelen gaan doorgaans jaren mee, mits je investeert in goede kwaliteit. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals verstelbare tuinstoelen waar je languit in kan liggen. Maar ook tuinstoelen die aan een tafel geschoven kunnen worden.

Creëer een plek voor opbergruimte

Een opgeruimde tuin oogt altijd mooier dan een slordige tuin. Zorg er daarom altijd voor dat je een plek maakt waar je je spullen kan opbergen. Denk bijvoorbeeld aan gereedschap en andere benodigdheden.

Zorg voor genoeg schaduw

Het hebben van veel zon in je tuin is fijn, maar zorg er ook altijd voor dat je genoeg opties hebt om in de schaduw te kunnen zitten. Dit kan bijvoorbeeld door een parasol of een uitschuifbaar zonnescherm.

De bovenstaande tips helpen jou met de inrichting van je tuin om de zomer fijn door te komen. Het hebben van een fijne zitplek en genoeg schaduw zijn daarin het belangrijkst.