De effect van planten in huis voor je gezondheid

Onze gezondheid is ons grootste goed. Des te belangrijker is het dus dat we er alles aan doen om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Dat houdt in dat we gezond eten, voldoende sporten en natuurlijk ook goed slapen. Mocht het zijn dat je je gedurende een langere periode wat vermoeid voelt, dan kan het zijn dat je een tekort hebt aan ijzer. Verstandig is dan wel om naar een huisarts te gaan om te kijken waar de oorzaak van dit probleem ligt. Heb je nu het gevoel dat je bijvoorbeeld beter op je voeding moet letten, maar vind je het lastig dit zelf te moeten doen, dan kun je eenvoudig een zorgverzekering kiezen via Pricewise, waarbij je een aantal uren advies van een diëtist gratis krijgt. Omdat er daarnaast nog ontzettend veel andere factoren zijn die je gezondheid kunnen beïnvloeden, hebben we er voor nu één uitgepikt, die we verder gaan bespreken. Dit gaat over planten. Want wist je dat planten een positief effect kunnen hebben op je gezondheid? Hoe dit zit, vertellen we je in dit artikel.

De invloed van planten in huis

Planten in huis hebben heeft veel voordelen. Ze kunnen schadelijke stoffen uit de lucht halen, zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. Deze stoffen komen bijvoorbeeld uit meubels, verf, tapijt en schoonmaakmiddelen. Door planten in huis te hebben, wordt de lucht schoner en kun je gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en problemen met de luchtwegen voorkomen. Planten zorgen ook voor meer vochtigheid in de lucht, wat goed is voor je ogen, keel en huid. Bovendien hebben planten een positieve invloed op je gevoel. Uit onderzoek blijkt dat naar planten kijken kan helpen om stress te verminderen en je beter te voelen.

Zo verzorg jij je planten

Heb je planten in huis, maar vind je het lastig om de bladeren groen te houden? Dan is de kans vrij groot dat je ze niet op de juiste manier verzorgd. Waar we tegenwoordig alles online doen, zoals het vergelijken van zorgverzekeraars, het bestellen van kleding en natuurlijk ook het checken van het laatste nieuws, kun je ook heel eenvoudig per plantensoort zien hoe je deze op de juiste manier moet verzorgen. Wat je vaak ziet, is dat veel mensen teveel of juist te weinig water geven aan een plant. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om via één van de vele apps op je telefoon te kijken welk type plant je hebt en op basis daarvan bepalen hoeveel water je plant nu eigenlijk nodig heeft. Het kan zijn dat de ene plant een stuk meer water nodig heeft dan de ander.

Geef een plant cadeau

Geef eens een plant cadeau! Planten zijn een geweldig cadeau om te geven. Ze zijn niet alleen mooi om te zien, maar hebben ook veel voordelen voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Bovendien kunnen planten in huis zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer. Er zijn veel verschillende soorten planten om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bloeiende plant, een luchtzuiverende plant of een plant die weinig onderhoud nodig heeft. Kies een plant die past bij de persoon die je het cadeau geeft en bij de omstandigheden waarin de plant zal groeien.