De reden waarom jij planten in huis zou moeten nemen

Planten zijn niet alleen een mooie en decoratieve toevoeging aan je woonkamer, maar ze hebben ook nog eens tal van voordelen. Zo dragen ze bij aan een betere luchtkwaliteit, verminderen ze stress en verbeteren ze je gemoedstoestand. Kortom, genoeg redenen om planten in je woonkamer te zetten. Het leuke aan planten is, is dat niets fout of goed is. Je bepaald dus helemaal zelf hoeveel planten je in je kamer wilt zetten, waar je deze neerzet en hoe groot of ze zijn. Omdat nog niet iedereen overtuigd is van de toegevoegde waarde, hebben wij een aantal redenen voor je op een rijtje gezet, waarom je serieus zou moeten overwegen om planten in huis te moeten nemen.

Luchtzuiverende werking

Een van de belangrijkste voordelen van de luchtzuiverende werking van planten is dat ze bijdragen aan een gezonder binnenklimaat en dus de kwaliteit van lucht in huis. Planten kunnen namelijk schadelijke stoffen uit de lucht filteren, zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. Deze stoffen kunnen afkomstig zijn van bijvoorbeeld meubels, verf, tapijt en schoonmaakmiddelen. Door planten in huis te hebben, wordt de lucht gezuiverd en wordt de kans op gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en irritatie aan de luchtwegen verkleind. Daarnaast zorgen planten ook voor een hogere luchtvochtigheid, wat kan helpen tegen droge ogen, een droge keel en een droge huid. Kortom, de luchtzuiverende werking van planten is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid en ons welzijn en natuurlijk staan ze ook gewoon ontzettend leuk.

Verschillende soorten planten

Planten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een enorme olijfboom voor in je tuin, waarvoor je een doorlopend krediet zou moeten afsluiten om deze te kunnen bekostigen, maar ook voor binnen zijn er natuurlijk legio (betaalbare) mogelijkheden. Speciaal daarom hebben we een aantal populaire planten voor binnen voor je op een rijtje gezet.

Sansevieria (Vrouwentong)

De Sansevieria is een plant die weinig verzorging nodig heeft en daarmee perfect is voor mensen zonder groene vingers. Daarnaast heeft deze plant een luchtzuiverende werking en is het een mooie decoratieve toevoeging aan je interieur.

Pilea (Pannenkoekenplant)

De Pilea is een plant met ronde blaadjes die eruit zien als pannenkoeken. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en groeit snel, waardoor je snel een mooie volle plant in je woonkamer hebt staan.

Monstera (Gatenplant)

De Monstera is een echte trendsetter die niet alleen mooi is om te zien, maar ook een luchtzuiverende werking heeft. Daarnaast heeft deze plant weinig verzorging nodig en kan hij prima in de schaduw staan.

Verzorg je planten goed

Planten hebben verzorging nodig. Zorg er daarom voor dat je exact weet wat ze nodig hebben. Dit geldt niet alleen voor de hoeveelheid water, maar ook het aantal uren (zon)licht en eventuele voeding. Pas bij het water geven wel op dat de pot aan de onderkant dicht is en niet het water in de kamer staat. Is dit wel het geval, dan hoef je je natuurlijk geen zorgen te maken wanneer je via https://www.pricewise.nl/ je inboedelverzekering hebt afgesloten. De dekking is dan dusdanig goed dat je in het ergste geval een klein deel eigen risico zelf moet bekostigen.