Deze kamerplanten doen het goed in je keuken

Het toevoegen van kamerplanten aan een kamer is een snelle en gemakkelijke manier om je interieur op te fleuren, en als het op de keuken aankomt, kan het binnenshuis kweken van planten ook enkele praktische toepassingen hebben. De juiste plant kan helpen de lucht te zuiveren, een vleugje kleur toe te voegen of zelfs het hele jaar door voor verse producten te zorgen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er geen enkele plant is die in elke keuken gedijt, aangezien elke ruimte zijn eigen unieke licht-, vochtigheids- en temperatuuromstandigheden heeft. Deze kamerplanten zijn echter een geweldige plek om te beginnen als je planten wilt toevoegen in je moderne keuken.

Philodendron

Philodendrons zijn een ander geslacht van onderhoudsvriendelijke kamerplanten die er geweldig uitzien in hangende manden. Net als pothos worden ze als relatief droogtetolerant beschouwd en kunnen ze groeien in helder tot gemiddeld indirect licht. Deze bladplanten zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren en staan erom bekend geweldige luchtzuiveraars te zijn.

Vetplanten

Als je een zonnige vensterbank in je keuken hebt, zijn vetplanten een goede optie. De term 'succulent' wordt gebruikt om planten te beschrijven die water opslaan in verschillende structuren, zoals hun bladeren en/of stengels, waardoor ze droogtebestendig en over het algemeen onderhoudsarm zijn. Er zijn honderden verschillende soorten vetplanten in allerlei prachtige vormen, kleuren en maten. Populaire vetplanten zijn echeveria, haworthia, aloƫ vera, crassula, kalanchoƫ, sedum en meer.

Rubberboom

Als je op zoek bent naar een grote statement plant voor in je keuken, dan zijn rubberbomen (Ficus elastica) een goede keuze. Deze verwanten van de vioolbladvijg zijn aanpasbaar aan een grote verscheidenheid aan groeiomstandigheden en kunnen in hun oorspronkelijke habitat uitgroeien tot bomen van volledige grootte. Bij binnenkweek houdt regelmatig snoeien hun grootte en vorm onder controle. Kies uit verschillende soorten om je boom af te stemmen op de kleuren en het ontwerp van je keuken.

Kruiden

Kruiden kweken in de keuken lijkt misschien een voor de hand liggende keuze, maar er is echt niets beters dan het hele jaar door koken met verse, biologische, zelfgekweekte kruiden. Zolang je keuken een locatie heeft die het grootste deel van de dag helder, direct zonlicht ontvangt, zullen kruiden gemakkelijk groeien. Als alternatief kun je ook kruiden kweken met behulp van een kweeklamp. Gemakkelijke kruidensoorten om binnenshuis te kweken zijn bieslook, peterselie, munt, tijm, rozemarijn, basilicum, oregano en koriander.

Koffieplant

Of je nu een koffieliefhebber bent of niet, de koffieplant (Coffea arabica) is een aanwinst voor iedere keuken. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je daadwerkelijk koffiebonen van een kamerplant kunt oogsten, maken de glanzende bladeren en compacte groeiwijze van de koffieplant hem toch aantrekkelijk. Koffieplanten hebben helder, indirect licht en regelmatig water nodig om te gedijen.

Splinplant

Spinplanten (Chlorophytum) behoren tot de gemakkelijkst te verzorgen kamerplanten voor in de keuken. Het zijn uitstekende hangplanten, en als ze tevreden zijn, bloeien ze en produceren ze overvloedige uitlopers. Plaats een spinplant niet in direct licht, omdat de bladeren dan verbranden.