Hoe een gietvloer je binnenplanten een extra elan kan geven

Een gietvloer is een echte eyecatcher binnen jouw interieur, zeker wanneer je deze combineert met binnenplanten. De populariteit van gietvloeren blijft toenemen. Niet zo gek ook want gietvloeren hebben vele voordelen. Een geluiddempende gietvloer is bijvoorbeeld heel fijn wanneer je een vloer zoekt voor een druk bezocht bedrijfspand of voor een woning waar een gezin woont met kinderen. Ook mensen met huisdieren kunnen hier voordeel bij hebben en voor mensen die in een flat wonen is het ook een uitkomst.

Een gietvloer gecombineerd met een oase van groen in je woning

Dat in een interieur elk klein detail telt, dat moge duidelijk zijn. Wie een echte ‘’interior junkie’’ is weet dat de basis alles is, hier valt of staat je hele inrichting mee. Om een mooie evenwichtige ruimte in te richten die een hoge mate elan uitstraalt begint bij de basis. Die basis is de vloer. Als je kiest voor een gietvloer dan zijn er vele voordelen. Doordat een gietvloer egaal gelegd wordt, zonder voegen geeft het een strak resultaat. Als je daar de mooie afwerkingsmogelijkheden en het kleurgebruik bij optelt dan heb je een eindresultaat waar je bij wegdroomt. Als de vloer ligt en uitgehard is, wat bij sommige vloeren al na 2 uur is, dan kan het inrichten beginnen. Combineer jouw vloer met kamerplanten. Wanneer je kiest voor grote planten, zoek hierbij dan mooie, bijpassende potten. Deze potten zullen ervoor zorgen dat jouw planten nog mooier tot hun recht komen. Als je werkt met dezelfde kleuren en kleurtinten dan zorgt dit meteen voor een mooi samenhangend geheel. Kies bijvoorbeeld voor een lichte neutrale kleur zoals taupe of ga voor een mix kleur zoals beige met witte kleurtinten erdoorheen. Een grijze kleur combineert ook heel erg mooi met het groen van de planten. Wanneer je kiest voor zwarte grote bloempotten dan steekt dit mooi af bij de lichte kleur van de vloer. Het groen van de planten zal eruit springen omdat dat de enige felle kleur is die er in de kamer is. Wil je toch graag meer kleur? Een petrol kleur combineert ook erg mooi met de groene planten. Vergeet bij het inrichten van de ruimte ook niet om de muren mee te nemen. Je kunt kiezen voor muren in dezelfde kleur of je kunt kiezen voor een leuk tintje op de muur door bijvoorbeeld een gekleurd vlak te verven of mooie kunst aan de muur te hangen.

Een goed te onderhouden vloer met een chique uitstraling

Een gietvloer is niet alleen een prachtige vloer voor het oog, hij is ook zeer gemakkelijk in onderhoud en bovendien is hij snel en eenvoudig schoon te maken. Door de speciale bovenlaag van de vloer hechten vuil en vlekken zich minder snel, daardoor poets je de vloer zo schoon. Je kunt de vloer zowel nat als droog schoonmaken. Wanneer je tijdens het schoonmaken van de vloer de planten aan de kant wilt hebben let er dan wel op dat je de potten tilt en niet versleept. Gietvloeren zijn erg sterk en kunnen, naast dat ze krasbestendig en slijtvast zijn, wel tegen een stootje. Toch is het verstandig om de potten niet te verslepen, zo houd je de vloer zo lang mogelijk in optimale staat.