Ik ga op vakantie en ik neem meeā€¦ mijn kat!

De vakantieperiode is een tijd van nieuwe herinneringen opbouwen, ontspannen en genieten met de hele familie. En voor veel mensen maken de huisdieren een belangrijk onderdeel uit van het gezin. Dus, waarom neem je het lieve beestje niet mee? In dit artikel vertellen we je waar je rekening mee moet houden. Met de juiste voorbereiding zal dit gegarandeerd goed gaan! Waar wacht je nog op? Boek de reis en pak het kattentuigje in.

Waar ga je naartoe?

Als je besloten hebt om je kat mee te nemen op vakantie, is het belangrijk om een locatie te kiezen die hier goed in voorziet. Niet alle bestemmingen zijn namelijk geschikt voor je kat. Zorg er dus voor dat je huisdiervriendelijke accommodaties kiest, zodat je bij het inchecken geen problemen krijgt met de eigenaar van het hotel, vakantiehuisje of camping. Houd er ook rekening mee dat je huisdier een chip moet hebben om mee te mogen op vakantie. Daarnaast ben je ook verplicht op een dierenpaspoort voor je kat mee te nemen.

Bereid je kat voor

De reis staat in de agenda! Nu is het tijd om je kat voor te bereiden op dit grote avontuur. Zorg ervoor dat je huisdier alle nodige vaccinaties heeft ontvangen en laat zijn of haar gezondheid goed controleren door de dierenarts. Daarnaast is het belangrijk om de kat te laten wennen aan de katten reismand. Je huisdier zal hier namelijk enige tijd in doorbrengen, het is dus belangrijk dat je kat zich comfortabel voelt in de mand. Bereid je kat voor door de kattenmand al enkele weken voor vertrek in de woning te plaatsen met het deurtje open.

Maak het je kat comfortabel

Op reis is het belangrijk dat je zoveel mogelijk in de behoeften van je kat voorziet, om het hem of haar zo comfortabel mogelijk te maken. Breng bijvoorbeeld speeltjes of dekentjes mee van huis. Deze hebben een bekende en vertrouwde geur. Dit helpt je kat om zich sneller op zijn of haar gemak te voelen in een nieuwe omgeving. Daarnaast is het belangrijk om een kattenbak mee te nemen, waar je kat zijn behoeften in kan doen. Geef je kat voldoende aandacht terwijl jullie op reis zijn, zodat je huisdier zich constant op zijn gemak voelt!

Je kunt je kat zeker meenemen op vakantie! Het is echter wel belangrijk om voldoende tijd en aandacht te steken in de voorbereiding. Zorg ervoor dat je kat zich veilig en comfortabel voelt. Boek de reis en beleef prachtige avonturen met je gezin en je huisdier!