Planten voor beginners in tuinieren

Je bent dus misschien geen professionele tuinier met jarenlange ervaring op zak. Dat betekent echter niet dat je geen mooie tuin kunt hebben. Het kan zeker enige tijd duren om te leren wat werkt en wat niet, maar het goede nieuws is dat er genoeg planten zijn die gemakkelijk te kweken zijn. Deze planten zijn perfecte beginners en de kans is groot dat deze planten goed zullen groeien.

Wortels

Wortelen behoren tot de gemakkelijkst te telen groenten, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor beginners. Hoewel er weinig inspanning nodig is om deze knolgewas te oogsten, kost het behoorlijk wat tijd om wortelen uit zaden te kweken. Het varieert van zes tot acht weken. Wortelen zijn rijk aan b├Ętacaroteen en vitamine A. Dit maakt ze een uitstekende bron van antioxidanten die kanker en andere ziekten kunnen helpen voorkomen. Ze bevatten ook grote hoeveelheden vitamine C, K, magnesium en kalium en bevatten weinig calorie├źn. Na de tijd dat je wortel klaar is om te oogsten, kun je hem voor elke maaltijd koken en buiten eten met je gezin aan de tuintafel met stoelen.

Bieten

Bieten zijn een geweldige keuze voor beginners omdat ze gemakkelijk te kweken zijn, hun smaak veelzijdig is en ze op zoveel manieren kunnen worden genoten. Ze zijn ook een goede manier om wat voedingswaarde aan je dieet toe te voegen. Bieten bevatten veel vezels, kalium en magnesium en als je ze eet, voel je je langer verzadigd. Bieten helpen ook de gezondheid van je bodem te verbeteren door organisch materiaal toe te voegen wanneer ze aan het einde van het seizoen in de grond worden achtergelaten of thuis worden gecomposteerd. Omdat ze zo gemakkelijk uit zaailingen te kweken zijn, is er geen ingewikkelde tuinuitrusting of veel ruimte nodig. Zelfs als je alleen een terras hebt met beperkte groeiruimte, zullen bieten het goed doen.

Spinazie

Spinazie is een makkelijk te kweken plant die het hele jaar door gekweekt kan worden. Het bevat veel vitamine A, C, E en K en kan rauw of gekookt worden gegeten. Spinazie heeft een breed scala aan toepassingen, waaronder als basis voor dip sauzen en salades, maar ook voor gebruik in soepen en stoofschotels. Je kunt hem vervolgens gebruiken voor je smoothies of salades terwijl je geniet van je planten in een van je tuinstoelen.

Boerenkool

Boerenkool is een koele seizoensgroente en moet tegen vorst worden beschermd. Het is een goede bron van vitamine A, C en K, evenals calcium, ijzer en vezels. Boerenkool kan worden geoogst als de bladeren nog zacht of rijp zijn.