Terug naar de basis: inspiratie voor een landelijke keuken

Vandaag de dag is het kopen van een landelijke keuken nog steeds een van de meest gewilde keuzes als de ruimte wordt verbouwd of wordt gerenoveerd onder woningbezitters. En dat is eigenlijk ook meer dan logisch - als het aan ons ligt. Waarom? Deze stijl heeft een erg tijdloze uitstraling en past perfect binnen ieder type woning. Om een landelijke keuken optimaal tot zijn recht te laten komen bij jou in huis, zijn er altijd wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden in het ontwerp. Kom je hier maar al te graag wat meer over te weten en wil je een keuken in deze stijl graag op korte termijn gaan realiseren? We lichten er een aantal wat verder voor je toe in dit blog.

Het begint allemaal met het uitzoeken van een knusse en gezellige opstelling

Je weet het maar al te goed. Een landelijke keuken moet de perfecte plek in huis zijn waar je met het hele gezelschap samen kunt komen. Of dat nu voor een lekker diner is of een uitgebreide borrel. Daarom is het enorm belangrijk dat je op zoek gaat naar de ideale opstelling voor de landelijke keuken bij jou in huis. Waar je dan zoal aan kunt denken? Een U-vorm of een open keuken met een waanzinnig kookeiland zijn daar twee goede voorbeelden van. Breng dus nu alvast in kaart wat voor soort opstelling er mogelijk is bij jou in kaart. Dat maakt het ontwerpen van de keuken van je dromen meteen weer veel makkelijker om te doen.

Kies voor een landelijke keuken met decoratieve knopjes en handgrepen

Een landelijke keuken herken je al snel aan de decoratieve elementen. Denk daarbij aan een kastje met een groef erin of deactieve knopjes en handgroepen. Door hier subtiel mee om te gaan, zorg je voor een erg verfijnde en mooie uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor decoratieve elementen in dezelfde kleuren en materialen voor een mooi en samenhangend geheel bij jou in huis.

Een keukenblad van natuursteen doet het erg goed in een landelijke keuken

Je weet het misschien maar al te goed. Maar het keukenblad bepaalt voor een erg groot deel de sfeer van de landelijke keuken. Daarom is het natuurlijk enorm belangrijk dat je hier goed over na gaat denken en de beste materialen hiervoor in huis haalt. Een blad van natuursteen is daar een erg goede uitkomst voor. Kies bijvoorbeeld voor een luxe en zwart blad of een leuke gootsteen die met zwarte en witte tegeltjes is betegeld. Met slechts een paar kleine accenten in de keuken kun je al een wereld van verschil maken. En dat is wel zo handig om te weten, toch?

De nieuwste snufjes in een landelijke keuken integreren

Fijn om te weten, is dat je in een landelijke keuken ook erg makkelijk de nieuwste en leukste snufjes kunt integreren. Misschien ga je graag voor een prachtig kookeiland met een geïntegreerde afzuiging. Of je hebt altijd al gedroomd van een eigen wijnklimaatkast of een heet water kraan. Door te kiezen voor een keuken of maat of uitverkoop showroomkeuken behoort het allemaal tot de mogelijkheden bij jou in huis. Hoe zie je op dit moment de keuken van je dromen voor je? In een keukenwinkel krijg je een goed beeld op het gebied van de laatste trends voor een landelijke keuken

Als het gaat om het ontwerp van de landelijke keuken, kom je er al erg snel achter dat er enorm veel mogelijk is. Daarom is het ook meer dan logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, dus het is altijd een goed idee om alle opties een keer te bekijken en ervaren in een keukenwinkel bij jou in de buurt. Je krijgt hierdoor ook direct een beeld van de grootste trends van dit moment. Maar een ervaren verkoper in de winkel denkt ook erg graag met je mee en kan je erg goed vertellen welke opties er zoal zijn. En dat maakt het ontwerpen van de nieuwe keuken in een landelijke stijl meteen weer veel makkelijker om te doen.