Tuinaanleg met bloeiende struiken en hagen

Meer privacy in en rondom je tuin? Dit doe je bijvoorbeeld met een houten schutting. Wil je daarnaast je tuin ook sfeervol en veelzijdig maken? Laat dan een tuin aanleggen met veel groen. Een groenblijvende haag zorgt voor veel groen én biedt meer privacy in de tuin. Is tuin aanleg niet jouw expertise, maar wil je wel een exclusieve tuin boordevol bomen, bloemen en planten? Gras en Groen gaat graag met de aanleg van je tuin aan de slag!

Gras en Groen: specialist in grote en exclusieve tuinen

Gras en Groen is gespecialiseerd in het ontwerpen van grote en exclusieve tuinen. Wellicht heb je zelf al ideeën voor een tuinontwerp, maar dit uitvoeren is niet voor iedereen weggelegd. Gras en Groen denkt van begin tot eind met je mee en verzorgt met plezier de tuin aanleg in jouw buitenruimte. Van grondbewerking tot het plaatsen van een schutting in je tuin, alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Dit geldt ook voor een beplantingsplan dat bijdraagt aan meer kleur in de tuin.

Verrijk je tuin met een groenblijvende haag

Een tuin is pas compleet met mooie hagen en opvallend struikgewas. Behalve privacy zorgen kleurrijke struiken ook voor een mooie afwerking van de tuin. Daarnaast komen ze goed van pas wanneer je een bepaald gedeelte in de tuin wilt omheinen. Combineer daarom het aanleggen van je tuin met het plaatsen van passende heesters en coniferen. Hulp of advies nodig? Gras en Groen weet altijd raad!

Welke struiken en hagen plaats je in je tuin?

Bij de aanleg van een tuin zorgt extra groen voor sfeer. Daarnaast is een groene tuin beter dan een betegelde straat. Hoe meer groen, hoe sneller regenwater de grond inzakt. Bovendien zorgt veel groen voor extra verkoeling in de warme zomermaanden. Er zijn meerdere soorten groen waarmee dit mogelijk is:

Heesters

Met heesters creëer je hoogte en structuur in je tuin. Bovendien staat je tuin er ook in de winter kleurrijk bij. Dit geldt bijvoorbeeld voor de rhododendron, een groenblijvend exemplaar dat vooral in het voorjaar prachtig bloeit.

Vlinderstruik

Wil je een tuin vol vlinders en insecten? Laat een vlinderstruik plaatsen door Gras en Groen. Een vlinderstruik zoals de Buddleja bevordert de biodiversiteit en is in verschillende uitvoeringen te koop.

Hortensia

Wil je kleur in de tuin? Ga voor een hortensia, een populaire buitenplant. Het is een bladverliezende tuinplant en de mooie, grote bloemen in allerlei kleuren zijn een genot om naar te kijken. Plant een hortensia bij voorkeur in het noorden of westen van je tuin voor optimaal plezier.

Kornoelje

Een kornoelje is ook een aanrader, want dit struikachtige gewas bloeit mooi en staat bekend om de prachtige herfstkleuren en wintertakken. Door het jaar heen verandert het uiterlijk van dit struikgewas en daarom heb je elk seizoen baat bij een kornoelje.

Hierom besteed je tuinaanleg uit aan Gras en Groen

De tuin opnieuw onder handen nemen? Maak het jezelf gemakkelijk en schakel Gras en Groen in voor tuinaanleg op maat. Ze denken graag met je mee inzake de beplanting van je tuin en nemen naast de tuin aanleg ook het onderhoud uit handen. Op die manier geniet je nog meer van de buitenruimte. Laat je daarom verrassen en neem contact op met de enthousiaste hoveniers van Gras en Groen.