Tuinhuistrends 2023: Ontdek de nieuwste ontwikkelingen en stijlen

In een prachtige en sfeervolle tuin, met weelderige planten en bontgekleurde bloemen, doet het tuinhuisje zijn herintrede. Dit is ook wel begrijpelijk omdat een tuinhuisje niet alleen mooi is, maar ook heel praktisch. Het vormt een extra leefruimte of een extra bergruimte en is multifunctioneel te gebruiken. In de afgelopen tijd hebben we geleerd hoe fijn het is om een extra ruimte te hebben, buitenshuis, maar toch dichtbij en veilig. Een tuinhuisje als hobbyruimte, speelkamer, opslagruimte of als werkruimte is een aanvulling op ieder huis. Een tuinhuisje kan kant en klaar gekocht worden maar vooral ook naar wens worden ontwikkeld. Vroeger was een tuinhuisje vaak iets om terrasmeubels in te laten overwinteren. Vandaag de dag vormt het een onderdeel van het huis en is het een uitbreiding van de woonruimte.

Het tuinhuisje tussen de planten

Bijna iedereen heeft wel een tuin, en bij de meesten van ons vind je veel planten en bloemen. Een tuin is vaak groen en weelderig begroeid en vormt een stukje natuur bij het huis. In de tuin is het heerlijk rustig, zoemen de insecten en fluiten de vogels. We verblijven dan ook graag in onze tuinen, om te relaxen, te tuinieren, samen te zijn met familie en vrienden. Een extra ruimte in de tuin, in de vorm van een tuinhuisje, vormt een welkome aanvulling op zowel je tuin als het huis. De nieuwste trend in tuinhuisjes is dat multifunctionaliteit en vormgeving steeds belangrijker worden. Het tuinhuisje kan opbergen, kan leefruimte of werkruimte zijn, kan overkappen, en dit ook nog eens allemaal tegelijkertijd. Het kan modern zijn, luxe, minimalistisch, het kan buiten binnenbrengen en andersom. Wat in ieder geval synoniem is met een tuinhuis zijn de tuinmeubelen. De naam zegt al dat het speciale meubelen zijn voor in de tuin, wat wil zeggen vooral voor buiten of onder de overkapping. Ze worden gemaakt van verschillende weerbestendige materialen. Vandaag de dag vergelijken we de enorme keuze op internet en kunnen zo prima tuinmeubelen online kopen.

Passende tuinmeubelen voor tuin en tuinhuis

Voor iedere tuin en ieder tuinhuisje is er een passende tuinmeubelset. De keuze voor de tuinset is afhankelijk van de smaak, de materialen, het aantal personen en het budget. Kies de tuinset die het beste past voor uw gezin. De Tuinset van Fonteyn is bijvoorbeeld verkrijgbaar voor 4, 6 en 8 personen. Een heerlijke tuin, met prachtige planten en bloemen, een mooi tuinhuis en comfortabele tuinmeubelen. Lekker ontspannen thuis, heerlijk toch!