Welke planten zijn giftig voor honden?

Planten hebben nu een echt moment, en met een goede reden. Ze voegen schoonheid toe aan je huis, helpen je om je meer in harmonie met de natuur te voelen en ze bieden zelfs gezondheidsvoordelen. Helaas zijn enkele van de meest populaire en beste kamerplanten giftig voor honden, die niet weten welke veilig zijn om op te knabbelen of mee te spelen en welke absoluut niet. Dit is belangrijk om te weten, zeker als je online planten koopt. Je wilt immers niet dat je hond last krijgt van grasaar of een andere aandoening door je aankoop. Koop daarom deze planten niet!

Kroontjeskruid

Hoewel het een prachtig baken is voor sommige van onze favoriete insecten, waaronder monarchvlinders en polmotten, is melkkruid een van die planten die giftig zijn voor honden. Sommige soorten bevatten cardiotoxines die het hart van een huisdier aantasten, terwijl andere neurotoxinen bevatten die de orgaanfunctie en mentale toestand kunnen beïnvloeden. Daarom moet deze plant altijd buiten en/of buiten het bereik van je hond worden gehouden. Wanneer het wordt geconsumeerd, kan het ernstige reacties veroorzaken, waaronder depressie, zwakte en diarree, gevolgd door meer intense reacties zoals toevallen, ademhalingsmoeilijkheden, orgaanfalen en overlijden. Over het algemeen leidt het echter niet tot giardia hond.

Tulpen

Tulpen zijn een van de meest populaire planten in de lente, maar ze kunnen grote problemen veroorzaken voor nieuwsgierige hoektanden. De bloem- en stengeldelen van de plant zijn giftig, maar vooral de bollen zijn gevaarlijk bij consumptie. Klinische tekenen van inname zijn braken, diarree, speekselvloed en zelfs depressie. Blaasontsteking hond is echter waarschijnlijk geen gevolg van het inname van een tulp.

Aloë vera

Omdat het zo gemakkelijk te onderhouden is en geneeskrachtige eigenschappen heeft, is aloë vera een veel voorkomende huisplant die mensen zowel binnen als buiten houden. Helaas bevat de kleverige gel, geliefd om zijn kalmerende voordelen, ook twee componenten die deze plant giftig maken voor honden wanneer ze worden geconsumeerd. Typisch, tekenen van inname omvatten lethargie en maagklachten, waaronder braken en diarree. Als je deze plant in huis haalt, raden we je aan om hem hoog te houden, zoals op een richel in de gootsteen, zodat hij onbereikbaar is.

Azalea’s

Azalea's zijn kleurrijk en interessant om naar te kijken, dus het is gemakkelijk in te zien waarom je hond zich tot hen aangetrokken voelt. Helaas zijn alle delen van de azaleaplant giftig voor honden, inclusief de bloem, bladeren, zaden en zelfs honing die van de nectar wordt gemaakt. Wanneer azalea's door je hond worden geconsumeerd, kan dit leiden tot speekselvloed, braken, diarree, spierzwakte, problemen met het gezichtsvermogen, trage hartslag (bradycardie), hartritmestoornissen en/of lage bloeddruk (hypotensie), cardiovasculaire collaps en mogelijk overlijden.

Olifantenoor

Alocasia, ook wel olifantenoor genoemd, is een opvallende donkergroene plant die vaak binnenshuis wordt aangetroffen. Net als domme stok bevat het glasachtige onoplosbare oxalaatkristallen die zowel intern als extern ernstige irritatie kunnen veroorzaken. Indien geconsumeerd, wordt een onmiddellijk bezoek aan je dierenarts aanbevolen om de symptomen te controleren en te behandelen. Als de huid of ogen van je hond geïrriteerd zijn geraakt door de plant, is een bad en/of spoeling van de huid en ogen met water aan te raden.