Zo creëer je een rustgevende tuin

Een tuin is een heerlijke plek om te ontspannen. Je leest er een boek, kijkt naar de mooie bloemen en planten, luistert naar kabbelend water, drinkt er een drankje. Het grote voordeel is dat je je eigen tuin zo kunt inrichten zoals jij dat het fijnst vindt. Wil je graag een rustgevende tuin waarin je volledig tot rust kan komen en alle spanning aan het eind van de dag van je af kan laten glijden? Dan denk maar eens na over jouw ideale ontwerp, voordat je de eerste schop in de grond steekt. Ben jij ook benieuwd hoe je een rustgevende tuin kunt creëren, lees dan snel verder.

Rustgevende kleuren

Kleuren zijn enorm sfeerbepalend en brengen ook vaak bepaalde gevoelens teweeg. Kleuren kunnen warm zijn of juist koeler aandoen. Rustgevende kleuren zijn vaak de zachte tinten zoals pastelkleuren. Kies accessoires, meubels en bloemen in deze kleuren om je tuin in te richten. Houd het rustig door niet te veel kleuren door elkaar te gebruiken. Verder is groen de kleur bij uitstek om een rustgevend geheel te creëren. Dus met een flinke verzameling bloemen, planten, struiken en bomen schep je direct een oase van rust. Zorg ervoor dat je groenaanplant en je heg in model blijven. Hiertoe zijn verschillende soorten snoei- en heggenscharen op de markt. Gebruik de kleur groen verder ook voor accessoires en accenten.

Natuurlijk rustig

Natuurlijke materialen zorgen voor een natuurlijke uitstraling en scheppen een rustige uitstraling. Gebruik steen, hout, bamboe of riet. Niets is rustgevender dan te luisteren naar het geluid van water. Of het nu een vijvertje is en heerlijk naar de vissen kunt kijken, of een kabbelend watervalletje of kletterend fonteintje, water heeft altijd een rustgevend effect. Heb je een mooie variatie aan bloeiende planten of struiken met eetbare besjes in je tuin, dan zal dit een trekpleister zijn voor insecten en vogels. Het is zo kalmerend om gewoon niks te doen als te kijken naar stuifmeel verzamelaars die van bloem tot bloem vliegen, of te luisteren naar het fluitconcert van zangvogels. Heb je ooit de drukte gezien op een waterval of waterornament van wassende vogeltjes? Een geweldig en rustgevend gezicht. Ook comfortabel zitten, bescherming tegen de zon en geuren doen veel met de sfeer in je tuin.

Heerlijk relaxen in je tuin

Op een heerlijke bank lekker zitten met een drankje en heerlijk ontspannen en genieten van je mooie tuin. Het kabbelen van water, het zoemen van de bijtjes en het fluiten van de vogeltjes zorgt voor een intens rustgevend en voldaan gevoel.