Kunstgras de perfecte ondergrond voor kinderen

Wil je samen met je kinderen onbezorgd genieten in de tuin, dan is kunstgras perfect om in de tuin te leggen. Kinderen houden van buitenspelen en het is ook nog eens gezond voor ze. Door veel gebruik en rennen op echt gras kan onderhoudsintensief zijn. Met kunstgras is dit niet het geval, daarom is het voor kinderen de perfecte ondergrond. Er zijn erg zachte soorten die ook nog eens niet te onderscheiden zijn van echt gras.

Verhoogd de veiligheid

Kunstgras is overal hetzelfde waardoor het op elk punt perfecte demping heeft bij het vallen van kinderen. Wie een tuin op het noorden heeft zal vooral kale plekken herkennen in gras. Door de verminderde of geen zon op het gras. Doordat er geen kale plekken in het kunstgras zitten kan er ook geen modder in de kleren van kinderen komen. Doordat kunstgras zacht en egaal is kunnen kinderen zich er niet aan bezeren of struikelen over hobbels of kuilen. Je kunt je kinderen gerust op het gras laten spelen. Het kunstgras wordt ingestrooid met zand en niet met rubberen balletjes, zitten er geen schadelijke stoffen in het gras.

Zwembad op (kunst)gras

Kinderen willen graag zwemmen in de zomer. Bij het plaatsen van een zwembadje op echt gras, vergaat naar loop van tijd het gras. Doordat er veel water op het gras gemorst wordt en het gras onder het zwembad onvoldoende zon krijgt. Dit is niet het geval bij een zwembad op kunstgras. Hierbij kun je het zwembad net zo lang laten staan als je wilt. Zonder je zorgen te maken over de ondergrond. Mocht er veel water zijn gelekt op het kunstgras dit is niet erg dit loopt snel weg via de gaten in de backing van het kunstgras.

Gemak van kunstgras

Kinderen en jongvolwassen hebben het meeste klachten van graspollenallergie of hooikoorts. In de maanden mei tot en met juli komen deze klachten het meest voor. De meest voorkomende klachten zijn irritatie aan de ogen en neus. Om dit tegen te gaan is kunstgras een goede oplossingen. Hierbij heb je net echt gras in de tuin, maar jij of je kinderen geen last van de klachten. Kunstgras bespaard ook in de zomermaanden water omdat het niet besproeid hoeft te worden tegen het dor worden.

Het grootste voordeel is dat kunstgras geen onderhoud nodig heeft. Wie een mooi grasgazon wil hebben moet in het najaar 1 keer per week maaien en in mei tot augustus zelfs 2 keer per week. Wat neer komt op 30 keer per jaar wat bespaard kan worden.

Niet te onderscheiden van echt gras

Kunstgras is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echt gras. Dit komt doordat de vezels heel zacht zijn en door een mix van donkere en licht vezels. Er worden crème vezels door het gras geweven, wat de echtheid van het gras vergroot. Het zachte kunstgras is heerlijk voor de voeten van kinderen en voor jezelf.