Buxusvervanger.nl

Adres: Bruinehorstweg 30
6741 PL Lunteren
Nederland
Telefoon: 085 401 81 68
E-mailadres: info@buxusvervanger.nl
Website: www.buxusvervanger.nl
Contactpersoon: R. van de Bovenkamp
Typering: De Buxus was een geruime tijd een populaire haagplant die in veel Nederlandse tuinen en erfafscheiding geplaatst werd. De Buxus stond er om bekend onverwoestbaar en makkelijk te onderhouden te zijn. Helaas pakte de praktijk iets anders uit. De buxusmot, buxusrups en ander ongedierte tastten de haag aan en zorgden voor een bruine en aangevreten haag. Om dit te voorkomen zijn wij ons gaan specialiseren in het kweken van een haag die qua eigenschappen en uiterlijk veel op de Buxus lijkt. Onze haag is echter niet vatbaar voor de buxusmot en andere ziektes of ongedierte.

De Ilex crenata is een ideale buxus vervanger. U creëert met de Ilex crenata een sterke haag die groen blijft. Wij leveren drie soorten Ilex crenata, namelijk de Green Hedge, Caroline Uprigt en de Maximowicziana Kanehirae. De Ilex crenata heeft qua uitstraling veel weg van de Buxus en is goed te snoeien in een bepaalde vorm of als haag.
Postorders: Ja
Type verkoop: Particulier en groothandel
Export: Ja
Opmerkingen: Andere populaire alternatieven zijn de Taxus Baccata, Ligustrum Ovalifolium en de Portugese Laurier. De Taxus Baccata is een dichte en mooie haag die goed in vorm te snoeien is. De Ligustrum Ovalifolium staat bekend om zijn elegante uitstraling en vrij grote en ovaalvormige bladeren. De Portugese Laurier is een winterharde en klassieke haagplant die makkelijk groeit op elke plek in de tuin.
Plantenkennis programma