Ilex Crenata Kwekerij

Adres: Bruinehorstweg 30
6741 PL Lunteren
Nederland
Telefoon: 085 401 81 68
E-mailadres: info@ilexcrenata.nl
Website: www.ilexcrenata.nl
Contactpersoon: R. van de Bovenkamp
Typering: De afgelopen 20 jaar hebben wij ons gespecialiseerd in het kweken van diverse groenblijvende haagplanten en sierheesters voor in uw tuin, erfafscheiding of buitenruimte. In het bijzonder zijn wij ons gaan richten op het kweken van de Ilex crenata in verschillende vormen. De Ilex crenata is een fantastische heester die het hele jaar door groen is en zeer geschikt is als vervanger van de vaak aangetaste Buxus. Wij leveren de Ilex crenata het hele jaar door in allerlei hoogtematen. U vindt hierdoor altijd de perfecte plant voor uw haag of border. De Ilex crenata staat bekend om zijn mooie, diepgroene kleur en stevige, fijne blaadjes met lichte bolvorm. De Ilex crenata heeft qua uitstraling veel gemeen met de Buxus en is eenvoudig te snoeien als haag of in vorm. De Ilex crenata is zeer geschikt als haagplant en ongevoelig voor de buxusmot en ongedierte.
Postorders: Ja
Type verkoop: Particulier en groothandel
Export: Ja
Specialiteiten: De Japanse Hulst is verkrijgbaar in 3 soorten t.w.
Japanse Hulst Green Hedge: de Green Hedge is een populaire vervanger van de Buxus. De heester vertoont dankzij zijn kleine, glanzende blaadjes en dichte vertakkingsvorm veel gelijkenissen met de Buxus.
Japanse Hulst Caroline Upright: de Caroline Upright heeft een opgaande, compacte groei. De bladeren zijn bolvormig, klein en iets donkerder qua kleur. In tegenstelling tot de twee andere soorten Japanse Hulst krijgt de Caroline Upright geen besjes.
Japanse Hulst Kanehirae: de Maximowicziana Kanehirae staat bekend om zijn spitse, donkergroene en glimmende bladeren. De Maximowicziana Kanehirae is zeer geschikt voor het creëren van zowel hoge als lage hagen.
Plantenkennis programma