De beste planten om je huis op te fleuren

Na week na week bijna 24 uur per dag in ons huis te zijn geweest door de pandemie, begint zelfs ons favoriete decor oud te worden. En hoewel we in de verleiding komen om onze hele badkamer opnieuw te doen, of een virtueel interieuradvies uit te geven, is er een veel eenvoudigere oplossing: het toevoegen van wat heldere kamerplanten. Ze hebben de kracht om een kamer volledig te transformeren door een vleugje kleur en wat leven aan de ruimte toe te voegen. Hier vind je daarom vijf kamerplanten die je huis meteen opfleuren. Je inboedelverzekering vergelijken na het plaatsen van deze planten zou bovendien een goed idee kunnen zijn!

Condensor afschermen

Zoals de naam al doet vermoeden, brengt deze paarse orchidee tropische vibes naar je keukeneiland, aanrecht in de badkamer of waar je maar wilt. Zorg wel voor een niet al te zonnige plek, orchideeën houden namelijk van indirect licht. Een online plantenwinkel verzendt zijn orchideeën in een doorzichtige container in de pot, zodat je hun gezondheid kunt controleren en te veel water kunt voorkomen. Zolang het groene wortels heeft, zit je goed!

Witte paradijsvogel

Deze elegante plant schreeuwt "tropische vakantie", die we allemaal zouden kunnen gebruiken, aangezien onze realiteit van de afgelopen jaren vastzitten in huis was. Hij kan behoorlijk lang worden (zelfs meer dan 1,8 meter), dus plak hem in de hoek van een kamer, zodat hij ruimte heeft om te groeien. De getextureerde, peddelvormige bladeren en witte bloemen maken het een opvallende manier om gebruik te maken van die ongemakkelijke ruimte.

Driekleurige stromanthe-plant

Oké, deze jongens zijn eigenlijk levende aquarelschilderijen. Heb je die prachtige bladeren al gezien?! Het is bekend dat ze 's avonds in zichzelf kruipen, zodat je de bladeren de hele dag vanuit verschillende hoeken kunt zien. En goed nieuws: ze zijn relatief gemakkelijk te onderhouden. Ze houden van helder, indirect licht en hebben alleen water nodig als hun grond droog aanvoelt. Ze houden ook van vocht, dus zorg ervoor dat je ze mist tijdens de drogere maanden.

Anthurium

Leuk weetje: Anthuriums zijn de langst bloeiende kamerplanten ter wereld. Elk stukje dat bloeit, wat eigenlijk een wasachtig blad is, kan tot acht weken duren en er vormen zich bijna altijd nieuwe. Ze houden van helder, indirect licht en hebben slechts om de 1-2 weken water nodig. Als je thuis kinderen of huisdieren hebt, kun je misschien beter voor een andere plant kiezen. Anthuriums kunnen namelijk giftig zijn als ze worden geconsumeerd.

Vredeslelie

Alleen al vanwege de naam van de vredeslelie willen we er een oppikken, omdat we nu wel wat rust kunnen gebruiken. Het is een ideale aanvulling als je op zoek bent naar een plant die weinig licht verdraagt. De vredeslelie geeft de voorkeur aan halfschaduw en kan goed gedijen in kamers zonder ramen. Ze zijn ook vrij onderhoudsarm: ze moeten minstens één keer per week worden bewaterd, maar ze zullen je eraan herinneren door te hangen wanneer ze water nodig hebben. Oh, en vredeslelies zuiveren ook de lucht van je huis. Weet gewoon dat ze niet huisdiervriendelijk zijn, als dat iets is waar je je zorgen over maakt.